Lineup 2016

DJ Joeski

Brodolom

DJ Joeski je rođen u Brooklynu (New York City), a odrastao je u veoma raznolikim i urbanim četvrtima, u Coroni (Queens), na maloj distanci od newyorške underground house scene.

Vladao je newyorškom house scenom, od ranih 90-ih godina, a 1991. godine, Joeski je angažovan za nastup u Wunder Baru (NYC), klubu koji je smješten u samom središtu Manhattana, u ulicama sačinjenim od visokih zgrada, gdje stotine ljudi čekaju ispred kluba, a promoteri koriste tanku baršunastu užad kao ogradu, liste gostiju i obezbjeđenje, za kontrolu velikog broja ljudi, koji su u to doba, u večer, čekali da budu odabrani za ulazak. Želja za posjetom vrhunskim pumping house klubovima tada je bila nezasita.

U narednih nekoliko godina Joeski je počeo graditi domaću karijeru i postao jedan od osnivača "The Chocolate Factory". Njegova karijera širila se putem kultnih newyorških klubova, kao što su "The Limelight", Tunnel, Palladium & NASA. Joeski se u to doba povezao sa DJ Keoki, da bi zajedno radili u zloglasnom East Village after-hours klubu "Save the Robots". Ubrzo nakon toga prihvatio je i rezidenciju za "Together" zabave, petkom, u "Roxy", što je obezbjedilo privilegiju da nastupa uz najbolje američke DJ-e, uključujući Danny Tenagliu, Little Louie Vegu i Rogera Sancheza. Tokom vremena počeli su pristizati i međunarodni angažmani i on je započeo rezidenciju u „Groove Society“ u Montrealu. Krajem 90-ih godina vratio se kući i započeo praviti studio, radeći više na sopstvenom razvoju, u pravcu producenta.

Kao producent Joeski ne treba biti posebno predstavljen, sa hit izdanjima na etiketama kao što su Defected, Desolat, Poker Flat, Kling Klong i Suara, može se reći da bilo koji house DJ ima Joeski izdanje u svome setu.

U 2000. godini pojavio se sa nizom zvučnih traka i remiksa, za Siesta, Junior Boys Own, Ministry of Sound, Tango, Electric Soul i mnoge druge izdavačke kuće. Maya Records, prvi label, inspiracija je kolegama, izvođačima i producentima, i ima preko 100 kvalitetnih house i groove izdanja. Prvo izdanje “Hustler’s Revenge” je istodobno postalo hit, a sa DJ Chus (Chus & Ceballos) stvorio je "El Amor", još jedan veliki hit za izdavanje.

Njegove trake, uvrštene su na kultno, trostruko cd izdanje Bedrock-a, pod nazivom "Re-Structured", koje ima 35 pjesama, od kojih su 21 traka ekskluzivni uratci, koji su prikupljeni i miksani rukom i uhom šefa etikete Johna Digweeda.

Neki od izvođača sa kojima je Joeski sarađivao su Sneaker Pimps, Dajae, Delacy, Dirty Vegas, Medway, DJ Sneak, a izdavačke kuće, za koje je izdavao su Siesta, Hooj Choons, NRK, Ministry, Electrik Soul, Stealth i Junior Boys Own. Učestvovao je u nekoliko uspješnih zajedničkih projekata, „6400 Crew“ čine Joeski, Onionz, Hipp-e & Halo, Master D and Tony, sa velikim hitovima, koji se pojavljuju na Tango, NRK, Maya i Siesta, John Creamer, Stephan K, Steve Smith of Dirty Vegas, a od nedavno i Matthias Heilbronn.

Destinacije na kojima je nastupao su Asia, Južna Amerika, Europa, Bliski Istok, Australija i Novi Zeland, zatim Turska, Izrael, Grčka, Makedonija, Velika Britanija, Portugal, Kolumbija i Meksiko, uključujući i rezidencije u Barceloni i „Stereo“ u Montrealu.

Odrastanje u Brooklynu, u porodici latino muzičara, uz udaraljke i ljude koji plešu na ulici, taj osjećaj radosti, zabave i nastupa na plesnim podijima širom svijeta, u želji da ih prenese publici, postali su njegova misija. Spremite se za jedinstven i očaravajući doživljaj sa DJ Joeski.

 

DJ Joeski was born in Brooklyn NY, and raised in a highly diversified and urban neighborhood in Corona, Queens. Growing up a short ride away from the New York City Underground House scene. In 1991, JoeSki was booked to play at NYC Wunder Bar. Located in the heart of a crowded Manhattan, where tall buildings lined the street, and hundreds of people waited outside of the front of the club, where promoters used thick velvet ropes, guest lists and bouncers to control the crowd of people waiting to get picked to come inside for the night. The demand to get into a top pumping house club then was insatiable.

Over the next few years JoeSki began to build a career domestically, and became one of the founders of "The Chocolate Factory". His career expanded throughout NYC historical clubs such as "The Limelight", Tunnel, Palladium & NASA. JoeSki then hooked up with DJ Keoki, where they played together at the infamous East Village after-hours club "Save the Robots". Shortly after he accepted the Residency for the "Together" party friday nights at the "Roxy". It was a privilage to play alongside Americas finest DJ’s including Danny T, Little Louie Vega and Roger Sanchez.

International booking began to flow, and he began a residency at Groove Society in Montreal. He returned home to build a studio in the late 90s,and worked hard at distinguishing himself as a producer. In 2000, Joeski came roaring out with a series of tracks and remixes on Siesta, Junior Boys Own, Ministry of Sound, Tango, Electric Soul and more.

Maya Records first label inspired by fellow Artist & Producers. Maya has over 100 releases of quality house grooves. The first release “Hustler’s Revenge” was an immediate hit, and with DJ Chus (Chus & Ceballos) created “El Amor” another huge hit for the imprint. Artist he worked with: Sneaker Pimps, Dajaé, Delacy, Dirty Vegas, Medway, DJ Sneak

Record Labels: Siesta, Hooj Choons, NRK, Ministry, Electrik Soul, Stealth, Junior Boys Own and more.

Participated in several well regarded collaboration projects. 6400 Crew including Onionz, Hipp-e & Halo, Master D and Tony, with big hits appearing on Tango, NRK, Maya and Siesta. John Creamer, Stephan K, Steve Smith of Dirty Vegas, and most recently Matthias Heilbronn.

International bookings Asia, Turkey, Israel, South America, Macedonia, Europe, The Middle East, Australia, and New Zealand. He has regular destinations in Greece, UK, Portugal, Columbia, and Mexico, including residencies in Barcelona and at Stereo in Montreal.

Line up