Novosti

Intervju Joeski

Brodolom

Intervju sa Joeski (Joe Flores)

Prije svega želim ti se zahvaliti na vremenu za ovaj intervju. Tvoja produkcija je poznata mnogim DJ-ima i producentima, ali publika uvijek želi da zna malo više. Posebno tamo gdje nastupate po prvi put.

Publici je manje poznato da si kao tinejdžer svirao saksofon. Kako je došlo do toga da postaneš DJ?

Joeski: Imao sam 15 godina u to vrijeme. Moja starija sestra je izlazila sa momkom koji je bio disko DJ, bilo je to osamdesetih godina. Jednog dana sam otišao u njegovu kuću da pogledam njegov set opreme i od tada sam postao zainteresovan. Dozvolio mi je pristup njegovim uređajima i opremi, kad god sam to trebao i želio. (Brzo je zažalio, jer sam se faktički uselio, haha)! ... A ostalo je istorija.

Kako je odrastanje u New Yorku oblikovalo tvoju muziku? Misliš li da su tvoji zvuk i umjetnički etos isključivo proizvod NYC, nekih drugih uticaja ili si kreirao svoj vlastiti put?

Joeski: Drage su to uspomene iz djetinjstva, kod kuće majka bi puštala i slušala Salsa muziku svakodnevno, to je otavilo veliki dojam kod mene. Dodajući to u „lonac“ kakav je NYC, profilisan je konačan uticaj iz kojeg i danas crpim inspiraciju.

Možeš li uporediti današnji osjećaj naspram onoga koji je vladao kada si počeo kao DJ u New Yorku 90-tih, kako se scena promijenila od tada, na bolje ili lošije? Kakve su bile svirke ranije, u odnosu na sada, postoji li negdje dalje takav sličan oblik i zadovoljstvo?

Joeski: Klubovi su definitivno bili mnogo veći tada, kada smo radili sa 2-3 hiljade ljudi na „Tom Mello's Together parties“ u Roxy.

Za one koji ne znaju, kako bi opisao svoju muziku?

Joeski: Latin sa uticajem underground Tech-House, Tribal, Deep techno i House muzike!

Kao DJ veteran, šta misliš o evoluciji dance muzike u trendovima i mainstream komercijali pod nazivom "EDM eksplozija“ u posljednjih nekoliko godina? Neke prednosti ili mane?

Joeski: Nikada nisam bio pravi ljubitelj "EDM", ali definitivno se može osjetiti i primijetiti da je pomogao približavanju elektronske muzike masama.

Šta je dovelo do promjene da se od DJ-inga preusmjeriš i aktivnije radiš u produkciji?

Joeski: Ja sam DJ, a u produkciji sam prije svega da bih mogao držati DJ karijeru u pokretu. U jednom trenutku su počeli bookirati producente za DJ svirke. Tako osjetio sam da je to sljedeći korak.

Da li postoje neka imena producenata ili DJ-eva koje cijeniš posebno, zbog njihove muzike, produkcije, konstantne kreativnosti?

Joeski: Čovječe odakle da počnem sa ovim? Feeling & Me, Harry Romero, lista bi se mogla nastaviti.

Što možemo očekivati ​​od tebe na polju produkcije? Postoje li neki predstojeći projekti ili izdanja koja možemo očekivati?

Joeski: Objavljujem novi singl sa pjevačicom Jesánte nazvan „Blow Your Whistle“ na Defected Records i puno novih stvari na mom labelu Maya Records.

Mi smo nestrpljivi i uzbuđeni da čujemo šta ćeš puštati u subotu. Šta pripremaš za nas?

Joeski: Noć za gibanje i dosta body moving music. :-)

 

Autor: Nedim Begić