Novosti

Stigla su prva imena za 12. Brodolom!

Brodolom

Tokom proteklih 11 godina najiščekivaniji jednodnevni događaj u Bosni i Hercegovini i šire posjetilo je više od 50 hiljada ljudi. Brodolom, nadaleko poznat po inovativnosti i prikazivanju različitih mogućnosti elektronske muzike, spreman je da, u svom dvanaestom izdanju, evoluira. Tako će glavna bina evoluirati - biće najvisočija i najveća ikad postavljena na ovakvom tipu zabave! Pored glavne, po prvi put će biti postavljena još jedna bina, no osigurano je i mnoštvo drugih novosti kojima će posvjedočiti svi koji posjete dobru poznatu lokaciju Carinske zone - Šićki Brod u subotu, 7. jula! Na novom, malom stejdžu setove će zavrtiti jedna od najtraženijih ženskih techno DJ-eva, Magdalena, neprikosnoveni Musumeci, dobitna sarajevsko - banjalučka kombinacija After Affair i dobro poznato ime bh. elektronske scene, rezident Brodoloma G. Edd

Magdalena će po drugi put nastupiti u Bosni i Hercegovini, ovaj put na na Brodolom Evolutionu. Malo je poznato da je članica etike DIYNAMIC, i to od samog osnivanja. Ubrzo je postala jedna od omiljenih producentica, a publika ju je zavoljela dok je bila za pultom klubova širom Europe, kao što je berlinski Watergate, kultni Egg u Londonu ili jedno od najomiljenijih mjesta za partijanere - Pacha na Ibizi!

Njen specifičan muzički ukus, zanimljiv karakter i radno iskustvo dali su joj sve ono što treba svaki DJ posjedovati: znati šta ljudi žele i voditi ih kroz nezaboravno muzičko iskustvo. Magdalena ima sve to, u što su se uvjerili i svi koji su imali priliku da slušaju radio Ibiza Sonica, na kojem je imala i sopstvenu emisiju Magdalena’s Pony Farm. Zanimljivo je da se pojam “poniji” odnosi na grupu djevojaka koje prate Magdalenu na svaki nastup i afterparty, ma gdje god da nastupa!

Magdalena na Tomorrowlandu: https://goo.gl/4Vx3DX

Na dvanaesto izdanje Brodoloma stiže i Musumeci, muzički projekt koji je osmislio Mauro di Martino, DJ i producent koji stiže sa Sicilije! Fenomenalni Musumeci pozicionirao se na mapu najpopularnijih DJeva zahvaljujući albumu The Gemini Project, koji je izašao pod njegovom etiketom Engrave Ltd.

Njegova muzika se pojavila i u izdanjima Bedrock, Connaisseur, Compost Black Label, Diynamic Music, Endless i Kompakt, dok trenutno s Leharom, koji je dobro poznat i domaćoj publici, priprema i novi projekt nazvan Muse.

Musumeci Soundcloud: https://goo.gl/nZesCG

After Affair, trenutno najtraženiji bosanskohercegovački DJ dvojac, u posljednje dvije godine je svojim nastupima obilježio domaću scenu. Sastav koji čine dva iskusna umjetnika Bonjasky & Ivan Z, je interesantna i energična fuzija semplovanja i miksanja muzike. Publika, koja je imala priliku poslušati i pogledati uživo njihov nastup, dijeli mišljenje da ovaj dvojac ne slijedi niti kopira nikakve muzičke trendove, već jednostavno svoju strast i instinkt, koji su ih i doveli do respektabilnog uspjeha.

Na Brodolom se vraćaju nakon nezaboravnih nastupa na više stejdževa Festivala 84 i Sea Star Festivala.

After Affair - Garden of Dreams: https://goo.gl/ne4HL7

Na Brodolom se vraća i G. Edd, rezident Brodoloma! Jedan je od vodećih house DJ-eva u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući svom oštrom osjećaju za elektronsku muziku i kreativnost. Dugo je vremena vodio i uređivao radio show Stereo Grooves, kojim je promovisao elektronsku muziku u zajednici. Istovremeno je bio i rezident zeničkog kluba Ten, koji je ugostio i neka od najpoznatijih domaćih i inostranih DJ imena. G. Edd zna osjetiti atmosferu i pružiti ljudima muzičku zabavu kakvu žele, zahvaljujući setovima u kojima kombinuje elektro i minimal, te se može pohvaliti najvećim brojem nastupa na jednom od najposjećenijih događaja ovakve vrste u regiji!

G. Edd Soundcloud: https://goo.gl/rpZCQp

Brodolom Evolution biće održan u subotu, 7. jula u Carinskoj zoni - Šićki Brod u Tuzli. Ulaznice, po promotivnoj cijeni od svega 15 KM, čime se ostvaruje ušteda od 50% u odnosu na finalnu cijenu, mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima te online u sistemu kupikartu.ba. Osim regularnih, dostupne su i VIP ulaznice po cijeni od 50 KM.