Novosti

Trideset dana do nastupa Dubioze kolektiv na Brodolom festivalu!

Trideset dana do nastupa Dubioza kolektiva, na Brodolom live stage-u u Tuzli.

Brodolom koji se već devet godina tradicionalno održava u Tuzli, u svom premijernom festivalskom izdanju, u okviru Live stage-a, ugostit će i bendove.

Nesumnjivo najveća regionalna muzička atrakcija, Dubioza kolektiv će u petak 22. jula nastupiti na Brodolom Live Stage-u. Najavljeni nastup je jedino koncertno pojavljivanja u BiH ove godine, stoga nije čudo da je vijest o najavljenoj svirci izazvala ogroman interes u cijeloj BiH i regionu. Energični nastupi Dubioze ostali su nam u sjećanju kao neki od najboljih koncerata održanih na ovim prostorima.

Bez sumnje najveći bend naše regije, Dubioza kolektiv, ranije je svirao u Tuzli, no, predstavljajući originalnu kombinaciju elemenata iz balkanskog punka, reggae, elektronske i hip-hop muzike, publici, koja ih već nekoliko godina isčekuje, najavili su nezaboravan šou na pozornici Brodolom festivala. Članovi Dubioze su, pored snimljene video poruke, uputili apel fanovima:

„Prošlo je nekoliko godina otkako nismo svirali u Tuzli. Konačno su se stvari poklopile, pa imamo priliku da se vratimo u grad soli. Drago nam je da festival Brodolom uvodi dodatni dan za "live" program. Samo se nadamo da od skakanja na koncertu Tuzla neće još više potonuti. Ovom prilikom, apelujemo na posjetioce da skaču samo na mjestima koja su "potklocana", jer ne želimo da pravimo dodatni trošak Tuzlanskom kantonu.“

Prije Dubioze, na Live stageu, publici će se predstaviti Rock School Blues Band iz Mostara.

Povodom festivalskog izdanja Brodoloma, osim velikog broja gostiju iz BiH, očekuju se i brojni gosti iz cijele regije.

Samo do 01.07.2016. u pretprodaji, ulaznice su dostupne po promotivnoj cijeni, od 10 KM, on line, putem portala Kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima Kupikartu.ba te CD Shop Mido - Tuzla. Pored dnevnih ulaznica, moguće je kupiti i festivalsku, dvodnevnu, paket ulaznicu i V.I.P ulaznice.