Novosti

Uprkos olujnom nevremenu i improvizovanoj bini, publika uživala na Brodolom Summer Danceu!

Brodolom

Dugo pripremani i sa nestrpljenjem očekivani audio – vizuelni spektakl Brodolom svega dva sata prije otvaranja kapija činio se kao nemoguća misija! Izuzetno jako olujno nevrijeme koje je pogodilo Carinsku zonu na Šićkom Brodu u Tuzli, gotovo je u potpunosti uništilo dugo pripremanu binu te je prijetilo otkazivanju ovogodišnjeg izdanja Brodoloma. 
Planirana i postavljena produkcija, koju je ove godine činilo preko 200m2 led ekrana, više od 100 komada rasvjetnih tijela i po prvi put u Bosni i Hercegovini postavljenih 28 lasera, a koji su obećavali spektakularan vizuelni doživljaj, samo za dvije minute nezapamćenog nevremena postali su neupotrebljivi. Zahvaljujući brzoj intervenciji organizatora, uigranom timu tehničara i osoblju Brodoloma, osposobljena je improvizovana, alternativna bina! Događaj je počeo sa svega sat vremena zakašnjenja, a mnogobrojna publika je u konačnici uživala u onome što su i željeli i zbog čega su došli: nevjerojatnoj energiji i energičnom plesu koju su donijeli muzički setovi BrownSugar RnB-a, live act dua Kazoo, kao i set jednog od najpoznatijih svjetskih house DJ-eva Kurda Mavericka, uz prateći vatromet, te odličan set G. Edd-a koji je zatvarajući ovo izdanje još jednom pokazao zašto važi za najiskusnijeg i najtraženijeg DJ-a u BiH.
Magija muzike držala je posjetioce rasplesanim do ranih jutarnjih sati, opravdavši reputaciju Brodoloma kao jednog od najiščekivanijih događaja na otvorenom u godini. Trinaestogodišnja tradicija dobre zabave donijela je još jednu nezaboravnu noć na Brodolomu na kojem su do sada nastupale brojne internacionalne  i regionalne zvijezde poput: James Zabiela, Darren Emerson, Mark Knight, Mahmut Orhan, Lissat & Voltax, Baggi, Pirupa, Kazoo, Joeski, Magdalena, Musumeci, Dubioza Kolektiv, After Affair, Groovyman, G. Edd, Alexandar de Funk, Vanyano, Focho, Goran Emkić, El Mano, Borg, Soole te mnogi drugi! Osim muzičkih velikana, Brodolom ne bi bio to što jeste bez svoje publike, stoga posebna zahvalnost ide upravo publici - za sve ove godine podrške, dobre zabave, pozitivne energije i nezaboravnih druženja!